FBPX
Certificatenhuis logo

Certificatenhuis

Thermografie tijdens een blowerdoortest.

Indien er een voldoende groot temperatuursverschil is tussen de binnen- en buitentemperatuur, dan kan thermografie helpen tijdens de blowerdoortest om luchtlekken op te sporen.

Gebruik thermografische camera tijdens blowerdoortesten.

Met de thermografische camera kunnen luchtlekken zichtbaar worden door het temperatuursverchil tussen de koude lucht die naar binnen wordt gezogen door het lek en de warmere temperatuur binnen.

Ramen en deuren

Onderaan de deur is een zwarte kleur waar te nemen. Dit is de koude lucht die naar binnen wordt gezogen tijdens de blowerdoortest in onderdruk. Onder de deur is een luchtlek. Door gebruik te maken van thermografie tijdens de blowerdoortest is het lek zichtbaar.

Ter hoogte van het scharnier is een zwarte kleur waar te nemen. Dit is de koude lucht die naar binnen wordt gezogen tijdens de blowerdoortest in onderdruk. Ter hoogte van het scharnier zijn de rubbers in de deur onderbroken. Door gebruik te maken van thermografie tijdens de blowerdoortest is het lek zichtbaar.

Garagepoort

Ter hoogte van bovenzijde en zijkant van de garagepoort is een zwarte kleur waar te nemen. Dit is de koude lucht die naar binnen wordt gezogen tijdens de blowerdoortest in onderdruk. Door gebruik te maken van thermografie tijdens de blowerdoortest is het lek zichtbaar.

dakdoorvoer platdak

Thermografie luchtlek dakdoorvoer

Ter hoogte van een platdak is rond de technische doorvoer een luchtlek waar te nemen.

Rolluik

Thermografie luchtlek dakdoorvoer

Ter hoogte van de rolluik omkasting zijn luchtlekken waar te nemen.

Certificatenhuis - Kokerstraat 13- 9750 Kruisem - 0496 72 35 94 - info@certificatenhuis.be - BTW: BE 0782 144 652 - Copyright © 2018.